Які категорії авто на єврономерах не отримають пільгове розмитнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які категорії авто на єврономерах не отримають пільгове розмитнення

Казна та Політика
2544
Попередньо схвалене Верховною Радою пільгове розмитнення «єврономерів» не поширюватиметься на вантажівки, мікроавтобуси, автобуси і мотоцикли. «Послаблення» отримають тільки власники особистих легкових автомобілів.
Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише сайт «Сегодня».
«Ми не повинні дати можливість ділкам вести тіньовий бізнес, завозячи в Україну списаний в Європі мотлох без сплати податків. Цього в законі немає», — додав депутат.
Він також уточнив, що законопроекти про пільгове розмитнення ще будуть доопрацьовані до другого читання.
Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроекти № 4643-д і № 4644-д. Вони передбачають 180 днів пільгового періоду розмитнення для власників авто на єврономерах. При цьому митне оформлення «єврономерів» збираються проводити без урахування вартості автомобіля та сплати ввізного мита.

Довідка Finance.ua:

  • Під дію законів підпадають всі транспортні засоби з європейською реєстрацією, вироблені після 1995 року, що відповідають екологічним стандартам не нижче Євро-2. Може бути розмитнено одне авто однієї категорії на одну людину.
  • Цим механізмом розмитнення автомобілів зможуть скористатися понад 500 тис. автовласників.
  • Президент Володимир Зеленський схвалює прийняття Верховною Радою в першому читанні змін до Податкового та Митного кодексів України, які передбачають пільгове митне оформлення автомобілів з європейської реєстрацією.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚗

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас