Шмигаль повідомив, як уряд збирається стабілізувати ринок цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль повідомив, як уряд збирається стабілізувати ринок цін на газ

Казна та Політика
605
Уряд працює з міністерством енергетики та НАК «Нафтогаз» щодо запровадження річного продукту для стабілізації ціни на газ, а також ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проектів по здешевленню тарифів на газ і електроенергію.
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду.
«Крім заходів, які ми озвучували, ми працюємо зараз з профільним міністерством, з НАК „Нафтогазом“, щодо запровадження, по-перше, річного продукту, для того щоб забезпечити стабільну ціну, якщо говорити про газ. Ми опрацювали і внесли ще деякі доповнення до постанови стосовно ціни на газ у лютому-березні. Окремо з квітня-травня місяця будемо опрацьовувати і пропонувати річні продукти і стабілізацію на ринку ціни на газ для українців», — сказав прем’єр.
З його слів, Україна звертається по допомогу до європейських партнерів з проханням поділитись досвідом та технологіями щодо того, як здешевлювати ціну на газ та електроенергію.
«Крім цього, ведуть переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проектів по здешевленню тарифів, цін на газ і електроенергію. Окремо хочу сказати, що меморандум, підписаний з міськими головами, включає в себе цілий ряд заходів щодо стабілізації ситуації на ринку надання комунальних послуг в частині тепла і гарячого водопостачання. Також ним передбачено вжити заходи щодо унормування і впорядкування роботи КП, щоб не допустити їх банкрутств, забезпечити стабільне подання тепла в цьому і наступному опалювальному сезоні», — додав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4248−1, який передбачає продовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення до 1 січня 2023 року.
  • В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що в Україні тарифи на газ злетіли на 22%, але європейці платять втричі більше.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас