Венедиктова заявила про закінчення термінів досудового розслідування у справі «Роттердам+» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венедиктова заявила про закінчення термінів досудового розслідування у справі «Роттердам+»

Енергетика
250
Генеральний прокурор Ірина Венедиктова повідомила, що терміни досудового розслідування у справі «Роттердам+» закінчилися.
Про це вона заявила під час виступу у Верховній Раді 18 лютого.
У такій ситуації прокурор, який веде справу, повинен закрити справу згідно з чинним законодавством.
Щодо спроб НАБУ змінити прокурора у цій справі, Венедиктова зазначила, що Вищий антикорупційний суд двічі відповів на клопотання про зміну прокурора.
«ВАКС вже двічі відповів на питання, чи можна змінювати групу прокурорів чи ні. І ВАКС в цьому визначився», — додала Венедиктова.
За результатами судових слухань ВАКС двічі – в жовтні 2020 і січні 2021 року — підтримав законність дій прокурора САП Віталія Пономаренка, підтвердивши правомірність його повноважень, в тому числі в питанні закриття справи «Роттердам+».
Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже двічі закривала справу «Роттердам+» через відсутність достатніх доказів їх провини і вичерпання можливостей для їх отримання.
Спочатку 27 серпня 2020 р., після чого це рішення 27 вересня підтвердив Вищий антикорупційний суд і 29 вересня Офіс генерального прокурора.
Повторно справу було закрито 21 січня 2021 року через відсутність складу злочину. Після цього, 25 січня, ВАКС підтвердив законність дій прокурора, який прийняв таке рішення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас