У Києві тестують екологічний автобус із Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві тестують екологічний автобус із Білорусі

Технології&Авто
504
В найближчі два дні на автобусних маршрутах № 24 і № 55 в Києві працюватиме електробус білоруського виробництва. Зараз йде перевірка його роботи взимку при низьких температурах. Його всього лише тестують, проте в Києві з часом може з’явитися 20 таких електробусів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густелєв.
Так, 11 лютого поточного року 78 депутатів дали згоду на реалізацію проекту екологічних інвестицій на придбання автобусів з електричними двигунами. Йдеться про те, що Київ планує закупити 20 електробусів за Кіотським протоколом.
Кіотські квоти, це ті квоти, які країни продають одне одній за право викидати парникові гази в атмосферу. Україна реалізувала свої квоти Іспанії. Ці кошти більше 3 років перебувають на рахунках Міністерства екології. І через складну процедуру освоєння, їх не використали. Зараз є 24 мільйони євро, які планують витратити на придбання електробусів. Київ — одне з міст, разом з Запоріжжям і Вінницею, які претендують на ці кошти. Столиця претендує на 22% від суми.
Заступник голови КМДА підкреслив, що зараз мова йде саме про тестування, а не про закупівлю зазначеної моделі електробуса і саме у цього виробника.
У Києві тестують екологічний автобус із Білорусі
За словами Густелєва, вартість одного автобуса білоруського виробництва коштує близько 15 мільйонів гривень. Закупівлі в місті відбуваються за результатами відкритих конкурсних торгів. Чиновник також зазначив, що протягом 2021−2023 років заплановано поступове впровадження електробусів на маршрути КП «Київпастранс».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас