Електромобіль Hong Guang Mini EV обійшов Tesla Model 3 у продажах в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобіль Hong Guang Mini EV обійшов Tesla Model 3 у продажах в Китаї

Технології&Авто
1028
Порівняно недорогий електромобіль Hong Guang Mini EV китайської компанії SAIC-GM-Wuling Hongguang став найбільш продаваним електромобілем в Китаї за друге півріччя 2020 року. В цілому за рік в Китаї найбільше було продано електромобілів Tesla Model 3, але Guang Mini EV став широко продаватися тільки з липня, тому він не став річним рекордсменом.
Електромобіль Guang Mini EV сподобався жителям невеликих містечок в Китаї, де без виїзду на шосе дозволено їздити без спеціальної ліцензії. При невеликих розмірах кузова, трохи менше трьох метрів в довжину і півтора метра в ширину, в нього поміщаються чотири людини.
Ціна на цей електромобіль починається з 28 800 юанів (4 460 доларів), хоча найпопулярнішою стала модель з кондиціонером, яка коштує трохи більше 5 000 доларів. Більше того, електромобіль можна придбати, лише сплативши перший внесок 13 000 юанів, а решту суми виплатити поступово без відсотків.
Цікаво відзначити, що модель Guang Mini EV можуть почати продавати і в Європі. Для цього ведуться переговори з латвійським автовиробником. Правда, вартість електромобіля при цьому зросте в два рази, бо доведеться дотримуватися більш жорстких екологічних вимог Євросоюзу.
У Китаї базова модель Guang Mini EV, яка позиціонується як “інструмент для поїздок на роботу”, може проїхати 120 км з повною зарядкою і розвиває максимальну швидкість 100 км/год – цього достатньо для повсякденних поїздок для більшості споживачів. У конструкції електромобіля не використовуються ультрасучасні акумулятори, що допомагає знизити ціну, але зате машину зручно заряджати від стандартної розетки.

У період з липня по кінець 2020 року було продано 112 000 одиниць автомобілів, що ставить модель Guang Mini EV на друге місце по продажах за рік після Tesla Model 3, але виводить на перше місце по продажах за другу половину року. Також вважається, що це друга за популярністю електрична модель автомобіля в світі, яка поступається за цим показником лише Model 3.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас