В Android 12 з'явиться функція автоповороту екрану за визначенням положення обличчя користувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Android 12 з'явиться функція автоповороту екрану за визначенням положення обличчя користувача

Технології&Авто
222
Журналісти з порталу 9to5Google виявили в Android 12 унікальну функцію, якої ще не було в Android-смартфонах.
Акселерометром, який відповідає за зміну орієнтації інтерфейсу на екрані смартфона, сьогодні нікого не здивуєш. Така функція є у всіх сучасних пристроях, проте в деяких випадках вона виявляється вкрай незручною. Приклад: користувач йде в ліжко, лягає набік і починає переглядати контент в Інтернеті. Велика ймовірність, що в якийсь момент інтерфейс пристрою просто-напросто перейде в горизонтальний режим, оскільки система вважатиме, що смартфон перевернуть горизонтально.
Через це багатьом користувачам доводиться відключати функцію автоповороту екрану. Щоб якось спростити досвід використання при такому сценарії, в Android 9 Pie Google додала в інтерфейс системи спеціальну кнопку для ручної зміни орієнтації екрану, коли функція автоповороту в налаштуваннях вимкнена.
Тепер компанія вирішила піти далі і зробити функцію автоповороту, яка працює через визначення положення обличчя, за допомогою фронтальної камери. Як зазначає 9to5Google, інформація з фронтальної камери не передається на віддалені сервери, а обробляється безпосередньо на самому пристрої.
Функція була виявлена фахівцями порталу при вивченні вихідного коду Android 12.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас