День фінансів: справи любовні в IT, перевірка забудовників, вердикт МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: справи любовні в IT, перевірка забудовників, вердикт МВФ

781
Понеділок, 15 лютого, допоможе нам перевіряти забудовника, і розуміти, звідки взялася ціна 6,99 за газ.
Місія МВФ — без позитивного результату. Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що віртуальна місія Міжнародного валютного фонду в Україні з питань першого перегляду програми для України в форматі Stand-by завершилася без позитивного результату. Серед проблемних питань залишається, зокрема, прийняття закону про Вищу раду правосуддя і зняття побоювань МВФ щодо втручання в роботу НАБУ і САП.
“Спрощення" іпотеки під 7%. У понеділок Кабмін спростив умови видачі іпотеки під 7%. Щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, наприклад, не обов’язково перебувати на квартирному обліку. До речі, цікаву статистику оприлюднив НБУ. Нацбанк повідомив, що в грудні 2020 року банки видали всього 743 іпотечні кредити на загальну суму 521 млн грн. За підсумками всього 2020 року банки видали іпотечних кредитів на суму 3,8 млрд грн. Ринок іпотечного кредитування дуже концентрований. Майже 88% нових угод (3,3 млрд грн) за 2020 рік уклали п’ять банків.
Кредити, відсотки, банки — це окрема тема. А ще необхідно думати і про якість житла, надійність забудовника. 🛠️
День фінансів: справи любовні в IT, перевірка забудовників, вердикт МВФ
Щоб допомогти з першим — на Finance.ua давно працює безкоштовний каталог іпотеки. У ньому зручно порівнювати умови щодо іпотечних кредитів. Що стосується перевірки забудовника, ми вирішили поберегти ваші нерви і час — і написали спеціальний матеріал:

Як перевірити забудовника: чек-лист і корисні поради 🏢

Справи любовні в IT. З 2016 року кількість IT-фахівців, які не перебувають у відносинах, зменшилася майже на 20%. Про це свідчить дослідження GlobalLogic до Дня святого Валентина. Поступово пару знаходять все більше фахівців — за 5 років цей показник піднявся з 70% до 75%.
Середній розмір компенсації за тарифами. Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в Україні після скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією українцям роздали грошові компенсації, розмір яких в середньому склав 560 грн.
Нове порушення при автофіксації. Камери автоматичної фотовідеофіксації почали реєструвати нове порушення. Даємо підказку — проскочити швидше поа смузі для руху громадського транспорту і не отримати адмінпостанову стане ще тяжче. З 15 лютого камери автофіксації зможуть фіксувати порушення проїзду по смузі громадського транспорту. Першу таку камеру розміщено в місті Києві на бульварі Дружби народів, 36.
Ціна газу для домогосподарств після запуску ринку. Провідний експерт з енергетичних питань Центру Разумкова Максим Білявський спрогнозував вартість газу при відкритті ринку, і оцінив обмежувальні заходи, запропоновані депутатами для здешевлення «блакитного палива».
При цьому виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко пояснив, чому видобутий в Україні газ коштує 2,6 гривні, а продають по 6,99. Фіксована ціна на газ для для населення діятиме до кінця березня.
Безкоштовна вакцинація: де і коли? За словами заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, після 1 березня 2021 року громадяни України зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу. Записатися на вакцинацію також зможуть громадяни, які не входять до пріоритетних груп, що підлягають вакцинації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас