У Кабміні розповіли, як зміниться «Бориспіль» після модернізації на €270 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як зміниться «Бориспіль» після модернізації на €270 млн

761
Кредит від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму € 270 млн для міжнародного аеропорту «Бориспіль» допоможе провести модернізацію, підвищити технічне оснащення і конкурентоспроможність підприємства, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, коментуючи підписання кредитної угоди з банком.
Також в міністерстві зазначили, що це поліпшить енергоефективність, операційну стійкість і безпеку аеропорту, що забезпечує близько 60% всіх пасажирських авіаперевезень в країні.
Зокрема, на гроші ЄІБ Кабмін планує провести реконструкцію західної аеродромної системи, в тому числі – західної злітно-посадкової смуги (18R-36L). В результаті відремонтована смуга замінить нинішню застарілу.
Крім того, це допоможе поліпшити рульову доріжку для повітряних суден. Одночасно сучасне освітлення і системи посадки за приладами підвищать рівень безпеки.
«Цей кредит дасть нам можливість реалізувати проект з реконструкції льотної зони № 2 і надалі, після повноцінного відновлення рейсів і пасажиропотоку, стане фінансовим фундаментом для реалізації затвердженої урядом концепції розвитку аеропорту», — розповів в. о. гендиректора аеропорту Олег Струк.
Варто зазначити, що проект модернізації відповідає Програмі заходів по боротьбі зі змінами клімату від ЄІБ. Вона виключає нові інвестиції в розширення пропускної спроможності аеропортів з 11 листопада 2020-го.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас