Експерти пояснили, чому українці не поспішають вакцинуватися від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пояснили, чому українці не поспішають вакцинуватися від COVID-19

Світ
1704
У кампанію проти вакцинації від коронавірусу вливаються чималі кошти. І це, так само як і лобіювання російської вакцини «Супутник-V», схоже на елементи гібридної війни.
Таку думку висловив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький (СН), йдеться в матеріалі РБК Україна «Старт вакцинації: кого і як в Україні будуть прищеплювати від коронавірусу».
«І це розгортається по всьому світу. Якщо в Австрії в грудні, відповідно до соцопитувань, були готові вакцинуватися понад 40%, то зараз — всього лише 17%», — сказав парламентарій.
У різних лікарнях провакцінуватиcя вирішили всього лише 20−40% медиків, розповідає інфекціоніст і експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова. При цьому далеко не всі члени мобільних бригад погодилися робити цю процедуру.
Скептична позиція лікарів у плані щеплень далеко не нова і саме з нею пов’язані всі проблеми з вакцинацією в країні, говорить Федір Лапій. Але це одним махом і в короткі терміни не вирішити, впевнений він.
«Цьому сприяють деякі історичні аспекти. До того ж деякі лідери думок в медицині, здебільшого старшого покоління, дотримуються якихось антинаукових поглядів. Вони навчають майбутніх лікарів, спілкуються з іншими колегами, вони активні в медіа. З цього якраз виникає проблема: якщо не вакцинуються медики, то що вже казати про пересічних українців?» — міркує імунолог.
Як вважає лікар-інфекціоніст, викладач Школи охорони здоров’я НаУКМА Володимир Курпіта, у випадку з вакциною від коронавірусу людьми більше рухає страх. Такі настрої були і в Великобританії, і в США, і у Франції, уточнив інфекціоніст. Але коли почалася кампанія з вакцинації, ці страхи зійшли нанівець: громадяни стали самі переконуватися, що це повністю безпечно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас