День фінансів: 400 млн на любов, $21 млрд на відновлення Донбасу, 49% банку для IKEA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: 400 млн на любов, $21 млрд на відновлення Донбасу, 49% банку для IKEA

822
П’ятниця, 12 лютого. Напередодні Дня Святого Валентина Finance.ua дізнався, скільки українці витрачають на подарунки до цього свята, і на що ж конкретно йдуть гроші.

«Рейтинг» найпопулярніших подарунків

Сьогодні, з любов’ю, також поговоримо про таке:
Нацбанк має намір захищати клієнтів банків. Регулятор визначив правила нагляду за тим, як банки дотримуються законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг. У разі порушень, Нацбанк буде накладати на посадових осіб банку адміністративні стягнення, застосовувати до банку штрафні санкції, а також застосовувати інші заходи впливу.
Яким банкам пенсіонери довіряють свої гроші. Станом на початок лютого 7,62 мільйонів пенсіонерів отримують пенсії в банках України. Серед лідерів ПриватБанк, потім йде Ощадбанк, і на третьому місці Райффайзен Банк Аваль. У всіх інших банках отримують пенсію тільки 460 тис. українців.
$ 21 млрд на відновлення Донеччини. За даними віце-прем’єра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, втрати від окупації територій Донбасу становлять 375 млрд грн, а витрати на відновлення перевищують 21 млрд доларів. Але бізнесмени поки відмовляються інвестувати у відновлення Донбасу.
Використання корпоративних платіжних карток розширять. Регулятор планує осучаснити та вдосконалити вимоги законодавства щодо емісії платіжних карток і їх використання бізнесом. Так, планується дозволити бізнесу самостійно визначати перелік осіб, які зможуть використовувати корпоративні платіжні картки для розрахунків. Крім того, планують дозволити отримувати картку юридичної особи або фiзичної особи-власника рахунку.
IKEA планує придбати 49% шведського банку. Шведська IKEA планує придбати 49% шведського банку Ikano. Понад 30 років тому компанія, що володіє банком, відокремилася від групи Ingka, до якої входить ритейлер IKEA. Частину, що залишилася, а саме 51%, IKEA зможе придбати пізніше. Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Blockbuster Mall (проспект Степана Бандери, 34 В, Київ) відкрився перший в Україні офлайн-магазин шведської компанії IKEA, найбільшого в світі ритейлера меблів і товарів для дому.
Потрібен ваш голос! Наостанок хочемо повідомити вам про важливу подію, 19 березня відбудеться церемонія нагородження переможців FinAwards-2021.
День фінансів: 400 млн на любов, $21 млрд на відновлення Донбасу, 49% банку для IKEA
Це щорічний конкурс, мета якого визначити найкращі фінансові компанії в Україні. Ми відібрали 75 учасників, серед яких 29 банків, 32 мікрофінансові компанії і 14 страхових компаній. Голосування триватиме до 8 березня. Не пропустіть можливість:

Вибрати фаворитів і залишити свій голос за кращих 🔥

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас