В Україні видали перший доступний кредит «5-7-9%» із портфельною держгарантією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні видали перший доступний кредит «5-7-9%» із портфельною держгарантією

Кредит&Депозит
1251
Укргазбанк видав перший в Україні кредит, що забезпечений портфельною гарантією від держави.
Про це йдеться в повідомленні банку.
Позичальник — підприємець з Чернівецької області вже понад 10 років займається виробництвом та продажом дерев’яних деталей для меблів з буку, більше 90% його продукції експортується. Підприємство отримало кредит у розмірі 1,5 млн грн строком на 2 роки для розширення свого виробництва.
Портфельна гарантія — новий інструмент, який частково вирішує питання щодо недостатності забезпечення за кредитами, що надаються суб’єктам господарювання — резидентам України.
«Це новий інструмент не лише для бізнесу, а для нашої країни загалом. Таким чином держава гарантуватиме до 70% за кожним окремим кредитом, який суб’єкт господарювання отримує в банку», — йдеться в повідомленні.
Хто може отримати таку гарантію.
  • Гарантію може отримати ФОП або юридична особа, зареєстрована на території України, засновники та кінцеві бенефіціари якої є резидентами.
  • Фізична особа — підприємець або юридична особа повинна бути суб’єктом мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва, який провадить свою господарську діяльність більше 12 місяців.
Наразі Укргазбанк видав понад 1 тисячу кредитів «5−7-9» на суму 1,6 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • У вересні 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 3659-д про надання державних гарантій на портфельній основі. Портфельні гарантії – це зобов’язання держави погасити перед банком до 80% кількох кредитів (кредитного пулу) підприємця, якщо він збанкрутує.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас