Aurora і Toyota разом створять автономний мінівен для використання в таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aurora і Toyota разом створять автономний мінівен для використання в таксі

Технології&Авто
291
Американський стартап Aurora, що спеціалізується на розробці технології автономного водіння, оголосив у вівторок про укладення угоди про співпрацю з Toyota Motor Corp і постачальником автозапчастин Denso з метою розробки і виробництва автономних мінівенів для використання як таксі.
Компанії повідомили, що команди інженерів з Aurora і Toyota будуть працювати разом над проєктуванням і складанням самокерованих мінівенів Toyota Sienna з системою автономного водіння Aurora, щоб почати їх випробування до кінця 2021 року. Планується, що через деякий час після цього самокеровані автомобілі будуть використовуватися в автопарку Uber Technologies та інших компаній.
У грудні минулого року Aurora, заснований колишнім керівником проєкту з розробки безпілотних автомобілів Google Крісом Урмсоном (Chris Urmson), повідомив про купівлю Advanced Technologies Group (Uber ATG), підрозділу з розробки технологій для самокерованих транспортних засобів компанії Uber.
Нинішня угода забезпечує Aurora можливість вийти на комерціалізацію своєї технології, що конкурує з розробками Waymo, яка належить Alphabet, а також Cruise і Argo AI, основними інвесторами яких є Ford і Volkswagen.
Також нова угода Aurora з Toyota і Denso розширює попередню співпрацю між двома японськими компаніями і Uber ATG. За словами джерела, знайомого з цією угодою, Toyota залишається інвестором Uber і передає свою частку в капіталі ATG стартапу Aurora в рамках грудневої угоди.
Aurora заявила, що разом з Denso займеться вивченням можливостей масового виробництва компонентів для автономного водіння, а з Toyota – розробкою мобільних послуг, включаючи фінансування, страхування та технічне обслуговування.
Минулого місяця Aurora також уклала угоду про співпрацю з виробником важких вантажівок PACCAR з метою розробки автономних систем для доставки вантажів на далекі відстані.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас