«Нафтогаз» підвищив ціну газу для виробників тепла в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» підвищив ціну газу для виробників тепла в січні

Особисті фінанси
757
НАК «Нафтогаз України» оголосив ціну газу для виробників, яким державна компанія поставляє газ в рамках спеціальних зобов’язань (ПСО). Про це свідчить інформація на сайті відомства.
У січні 2021 року оптова ціна на природний газ для виробників тепла, яким «Нафтогаз» постачає газ в рамках ПСО, становитиме 7,33 грн за кубометр (без врахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).
Нагадаємо, у грудні 2020 року така ціна становила 6,10 грн за кубічний метр. Тобто січневе подорожчання, порівняно із попереднім місяцем, становить 20,1%.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення 😱

Також варто зазначити, що Мінекономрозвитку очікує, що при оптимістичному сценарії ціни на газ для населення в 2021 році зростуть на 20%, в 2022 році – на 10%, а в 2023—2024 роках будуть додавати по 5% щорічно.

Довідка Finance.ua:

  • Мінсоцполітики спростило процедуру інформування про зміну постачальника газу для вразливих категорій населення — побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги.
  • 9 лютого 2021 року було підписано Меморандум між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України. Згідно з ним тарифи на тепло та гарячу воду поки не підвищуватимуть.
  • Для населення зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр відбудеться лише у лютому, відповідно, платіжки з такою ціною українці отримають у березні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас