BMW почне використовувати алюміній, вироблений за допомогою сонячної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW почне використовувати алюміній, вироблений за допомогою сонячної енергії

Технології&Авто
373
Виробництво алюмінію — дуже енергоємний процес, що означає непомірно великий викид парникових газів з кожної виробленої тонни цього металу. Знизити залежність від викопного палива при виробництві алюмінію допоможе сонячна енергетика. Першою до цього досвіду долучилася компанія BMW, алюміній для машин якої будуть виробляти завод і сонячна електростанція в Об’єднаних Арабських Еміратах.
Emirates Global Aluminium з ОАЕ уклала угоду з німецьким автовиробником BMW, яка буде використовувати в деталях для електромобілів алюміній, вироблений за допомогою електроенергії, отриманої з сонячних ферм. Це перша в світі подібного роду угода. Фактично – віха, досвід реалізації якої багато в чому визначить розвиток енергоємних виробництв. Не важливо, алюмінію, цукру з цукрових буряків чи ще чогось.
До речі, цій затії палицю в колеса поставив Джо Байден, обраний президент США. У день свого виходу з поста президента Дональд Трамп скасував торгове 10-відсоткове мито на алюміній з ОАЕ, а Байден, мотивуючи це загрозою національній безпеці, повернув націнку назад. Навряд чи це зачепить німецьке виробництво BMW, але в США «сонячний» алюміній може не потрапити. Його виробництво, все ж, обходиться дорожче від традиційного, за допомогою електрики від вугільних і інших електростанцій.
Згідно з угодою між компанією EGA з ОАЕ і BMW, виробник алюмінію поставлятиме німецькому автомобілебудівнику 43 000 тон алюмінію на рік в рамках угоди на суму не менше 100 мільйонів євро ($121 млн). Якщо вірити EGA, вона є першою в світі компанією, яка почала комерційно виробляти алюміній за допомогою сонячної енергії. Енергію буде поставляти ферма імені Мохаммеда бін Рашида Аль Мактума, розташована в пустелі недалеко від Дубая. Заявлений обсяг алюмінію забезпечить майже половину потреб заводу BMW в Ландсхуті на північний схід від Мюнхена при виробництві електромобілів iX та i4.
У алюмінієвої промисловості вироблення електроенергії виробляє близько 60% викидів парникових газів. BMW заявила, що угода є кроком до зниження викидів CO2 в її мережі поставок на 20% до 2030 року. Використовуючи «сонячний» алюміній, BMW скоротить викиди вуглецю на 222 000 метричних тонн на рік, повідомила EGA.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас