В Україні можуть ввести графіки аварійного відключення світла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести графіки аварійного відключення світла

Енергетика
2530
В Україні зберігається критична ситуація із запасами вугілля на українських теплових електростанціях (ТЕС). Незважаючи на падіння до рекордного мінімуму ще в січні, вони продовжують скорочуватися і далі.
Ситуація, що склалася, загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС. У зв’язку з цим в країні можуть ввести в дію графіки аварійного припинення електропостачання споживачів, повідомляє пресслужба Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
Згідно з даними НЕК «Укренерго», з листопада 2020-го по січень 2021 року включно запаси палива на складах ТЕС зменшилися в 5,7 разу — до 436,8 тис т. При цьому 48% запасів вугілля зосереджені тільки на двох станціях — Луганській і Слов’янській.
Наприкінці січня в «Укренерго» вирішили розібратися в причинах, які призвели до такої ситуації, і закликали НКРЕКП прийняти рішення про проведення позапланових невиїзних перевірок «ДТЕК Східенерго», «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Західенерго», «Центренерго» і «Донбасенерго». Регулятор схвалив їх 25 січня. Інспектори хочуть з’ясувати, наскільки ТЕС забезпечені резервом необхідного палива для роботи в цьому опалювальному періоді.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас