Транспортний податок у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транспортний податок у 2021 році

Технології&Авто
18427
Податкова служба інформує платників податків, що в зв’язку із зміною з 1 січня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати, змінилася розрахункова величина для визначення об’єкту оподаткування транспортним податком.
Про це повідомляє ГУ ДПС у Вінницькій області.
Відповідно до норм Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚗

У 2020 році розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня становив 4723 грн. Тож в 2020 році оподаткуванню підлягали легкові автівки, середньоринкова вартість яких становила понад 1 771 125 грн.
Станом на 1 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати зріс до 6000 грн, тому об’єктом оподаткування є легкові автомобілі середньоринкова вартість яких становить понад 2 250 000 грн.
Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні планують зробити обов’язковим технічний огляд автотранспортних засобів з 2022 року. Вводити його будуть поступово. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. За його словами, почати вводити техогляд можуть з переобладнаних автомобілів, які вперше ввозяться. Такі транспортні засоби все одно проходять сертифікацію.
  • Народні депутати запропонували нову схему розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Пропонують провести митне оформлення «єврономерів», без врахування вартості автомобіля та сплати ввізного мита, а базою оподаткування ПДВ встановити виключно акцизний податок;
    сума акцизного податку має визначатися платником податку за ставкою, яка залежить від віку транспортного засобу, об’єму двигуна та типу пального.

Автоцивілка чи КАСКО. В чому різниця і що обрати 🤨

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас