Китай передасть COVAX близько 10 млн доз вакцин від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай передасть COVAX близько 10 млн доз вакцин від коронавірусу

Світ
181
Офіційний представник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь заявив, що Китай надасть по міжнародному механізму COVAX під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я 10 млн доз COVID-вакцин. Ці препарати будуть для країн, що розвиваються.
Про це повідомляє Reuters.
«За запитом ВООЗ Китай готовий надати COVAX 10 млн доз вакцин. Багато з них будуть використані для задоволення гострих потреб країн, що розвиваються», — сказав він.
Зазначимо, що поширення препаратів проти коронавірусу в країнах з низьким і середнім рівнем доходів за цією програмою має розпочатися в цьому місяці. У ВООЗ сподіваються цьогоріч доставити понад 1,8 млрд доз вакцини від COVID-19 по всьому світу в 92 бідні країни.
За програмою COVAX Україна в лютому отримає 117 тисяч доз вакцини від Pfizer-BioNTech американського виробництва. Вакцина буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, в яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19.
Також в Євросоюзі заявили про розробку механізму, який би дозволив поділитися зайвими вакцинами від коронавірусу з біднішими сусідами і Африкою. Цей механізм буде діяти окремо від COVAX.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас