OPPO запатентувала «всевидючу» висувну камеру для смартфона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OPPO запатентувала «всевидючу» висувну камеру для смартфона

Технології&Авто
656
Інженери OPPO вже неодноразово демонстрували свій неординарний підхід до проектування смартфонів — наприклад, оснащували їх висувними фронтальними камерами у формі акулячого плавця. Черговий патент компанії описує ще більш оригінальну розробку: використання призматичних лінз, які зможуть вести зйомку в двох протилежних напрямках.
Дизайн представленого в патентній документації смартфона передбачає мінімальну товщину рамок дисплея, позбавленого будь-яких вирізів і отворів. На верхньому торці пристрою передбачається розміщення висувного модуля камери з двома датчиками, які укомплектовані призматичними лінзами.
OPPO запатентувала «всевидючу» висувну камеру для смартфона
При цьому наголошується, що рухомою буде саме оптика, а не сенсори. За рахунок повороту «призми» модуль може працювати в якості як основної, так і фронтальної камери.
Крім того, застосування подібної системи також робить можливою панорамну зйомку. Патент передбачає використання для активації висувного модуля окремої кнопки на корпусі або відповідного екранного елемента в мобільному додатку.
OPPO запатентувала «всевидючу» висувну камеру для смартфона
На жаль, подібне рішення поки що реалізовано лише на папері — терміни появи комерційної версії смартфона з оригінальним модулем камери поки що невідомі.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас