День фінансів: фінансовий суд, «Доступна іпотека» під 7%, захист від пірамід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: фінансовий суд, «Доступна іпотека» під 7%, захист від пірамід

509
Вівторок, 2 лютого, спробував відповісти: як в Україні планують протидіяти фінансовим пірамідам, і справлятися зі зростанням числа несплачених кредитів.
Захист від фінансових пірамід. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується створити механізм захисту громадян від зловживань на фінансовому ринку. Йдеться про протидію фінансовим пірамідам, таким як ситуація з B2B Jewelry, банком «Аркада»… Законопроектом пропонується запровадити три рівні нагляду за ринком.
Деталі програми «Доступна іпотека». У Мінфіні вирішили розповісти кілька важливих моментів щодо доступних кредитів на житло.

Детальніше про саму програму, і хто зможе скористатися..
Між іншим, за словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, в Україні планують по-новому розраховувати податок на нерухомість. Ті, у кого дорогі квартири і будинки, заплатять більше, оскільки податок буде розраховуватися не від площі квартири, а від її вартості.
Автоматизація первинного фінмоніторингу. Вперше в Україні фахівцями аналітичної системи бізнес-розвідки YouControl розроблено унікальний інструмент для проведення первинного фінансового моніторингу автоматизованим способом. Так, користувачі системи тепер можуть проводити незалежну перевірку за критеріями.
Штраф за відсутність страховки на авто. ОСЦПВ — це обов’язкове страхування соціальної відповідальності, яке повинні отримати водії до реєстрації автомобіля. Якщо ОСЦПВ оформлено, але з якихось причин не може бути пред’явлено співробітнику поліції, то штраф становитиме 425 грн. У разі, якщо поліс прострочений більш ніж на п’ять днів або зовсім не оформлений, то водієві доведеться заплатити 850 грн.
В Україні може з’явитися фінансовий суд. Наша країна веде переговори з місією МВФ про можливість створення спеціалізованого фінансового суду. Цей суд буде розглядати суперечки про банківські позики, щоб впоратися зі зростанням числа несплачених кредитів. Пропонований орган повинен буде захищати позикодавців, які не мають можливості повернути свої кошти через нинішню корумповану юридичну систему.
День фінансів: фінансовий суд, «Доступна іпотека» під 7%, захист від пірамід
До речі, Україна в 2021 році очікує отримати три транші від МВФ по 0,5 мільярда SDR кожен, на загальну суму близько 2,2 мільярда доларів. Крім того, як заявив голова НБУ Кирило Шевченко, уряд хоче випустити євробонди на суму 2,4 мільярда в 2021 році.
Пенсії для чорнобильців. В Україні максимальні пенсії для чорнобильців пропонують підвищити до 30 тис. грн. Про це свідчить законопроект №4555. Зараз максимальний розмір пенсії для чорнобильців становить 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних — 17 690 грн. Водночас згідно із законом їх виплата має становити 5 розмірів мінімальної зарплати — тобто 30 тис. грн. Конституційний суд виніс вердикт, що таке обмеження є незаконним.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас