Україна хоче до кінця року вивести на орбіту власний супутник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче до кінця року вивести на орбіту власний супутник

Технології&Авто
965
Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський наголошує на необхідності прискорення виконання завдання, поставленого президентом Володимиром Зеленським, щодо виведення на навколоземну орбіту українського супутника, щоб встигнути зробити це до кінця поточного року.
Про це, як повідомив чиновник на своїй сторінці в Facebook, він заявив 1 лютого на нараді в Кабінеті міністрів з основними розробникам і замовниками супутникових послуг.
«Акцентував увагу на прискоренні виконання завдання президента України Володимира Зеленського щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарата дистанційного зондування землі „Січ 2−30 (2−1)“. Підкреслив, що ми маємо вжити всіх необхідних заходів, щоб це відбулося до кінця 2021-го — року 30-річчя незалежності України», — зазначив він.
За словами Уруського, це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною потребою.
«Наявність подібних космічних апаратів буде не тільки сприяти вирішенню широкого спектра завдань, як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дозволить заощадити бюджетні кошти, які сьогодні витрачаються на закупівлю послуг подібними апаратами за кордоном», — додав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас