У МОЗ уточнили терміни отримання першої партії вакцини Pfizer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ уточнили терміни отримання першої партії вакцини Pfizer

Казна та Політика
435
Україна отримає першу партію вакцин від Covid-19 виробництва Pfizer/BioNTech в кількості 117 тисяч доз через два тижні. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко.
«Україна почне вакцинацію в лютому. А значить, через два тижні отримає вакцини. Наша країна увійшла до переліку країн, яким глобальна ініціатива COVAX надасть вакцини проти Covid-19 в межах першої хвилі розподілу», — заявив Іващенко.
Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що дана партія буде направлена ​​для вакцинації співробітників лікарень, в яких надають допомогу коронавірусним хворим.
Водночас Україна розраховує отримати в рамках ініціативи COVAX від 2,2 млн до 3,7 млн ​​доз вакцини компанії AstraZeneca. Поставки плануються з середини лютого до першого півріччя 2021 року.
Зазначимо, що 29 січня Верховна Рада заборонила реєстрацію в Україні вакцин, розроблених в Росії.
За даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», в середині січня 2021 року лише 43% українців були готові робити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною. Водночас 39% готові самостійно купити вакцину в аптеці, якщо вона почне вільно продаватися.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас