Рада хоче розсекретити мільйонні зарплати керівників держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче розсекретити мільйонні зарплати керівників держкомпаній

Казна та Політика
781
Сьогодні, 29 січня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 3952 щодо відкритості інформації про розмір оплати праці в держкомпаніях. Автор документа — нардеп Руслан Стефанчук.
Проект закону зобов’яже держпідприємства, держкомпанії, господарські товариства, 50% статутного капіталу яких належить державі або територіальній громаді, та юридичні особи публічного права публікувати такі дані:
про зарплату, винагороду керівника (заступника), членів наглядових рад та виконавчого органу;
про організаційну структуру, місію, функції, повноваження, завдання, напрям діяльності та фінансові ресурси (структура та обсяг бюджетних коштів, порядок і механізм їх витрачання).
Як повідомила нардеп Ольга Василевська-Смаглюк, ухвалений у першому читанні законопроєкт дозволить розсекретити зарплати керівників і їхніх заступників. Крім того, група депутатів, куди входить вона сама, зареєструвала законопроєкт № 4427, який прив’язує винагороди, зарплати і гонорари членів наглядових рад до чистого прибутку компанії.
«Не можуть члени, які збираються кілька разів на рік, збиткового підприємства отримувати по 2−3 млн грн гонорарів. Хочете заробляти — будь ласка, але працюйте і виводьте компанії з кризи», — підкреслила вона.
Нагадаємо, в 2018 році Кабмін і незалежний аудитор «Делойт енд Туш ЮСК» визнали роботу наглядової ради і членів правління Державної НАК «Нафтогаз» незадовільною. Вартість роботи наглядової ради за рік досягла 53 млн грн. З них 46 млн грн — це зарплата членам.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас