Глобальний борг в 2020 році досяг майже 100% світового ВВП — МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний борг в 2020 році досяг майже 100% світового ВВП — МВФ

Світ
334
Глобальний борг, ймовірно, досяг 98% від світового обсягу виробництва наприкінці 2020 року, оскільки уряду вклали майже 14 трильйонів доларів у фінансову підтримку для боротьби з пандемією коронавірусу. Міжнародний валютний фонд закликає зберегти фінансову підтримку, поки не почнеться відновлення.
Про це йдеться в огляді МВФ Fiscal Monitor за січень 2021 року.
За даними МВФ, фіскальна підтримка включала 7,8 трильйона доларів додаткових прямих витрат або втрачених доходів і 6 трильйонів доларів у вигляді гарантій, кредитів та вкладень в акціонерний капітал.
Як відзначається в огляді, глобальна фінансова підтримка у розмірі 14 трильйонів доларів сприяла порятунку життів і засобів до існування, а також пом’якшила наслідки пандемії для споживання і виробництва. Поряд з економічним спадом, який викликав зниження доходів, така підтримка призвела до зростання державного боргу та дефіциту.
Середній загальний дефіцит до ВВП у 2020 році оцінюється на рівні 13,3% для країн з розвиненою економікою, 10,3% для країн з ринком, що формується, і країн з середнім рівнем доходу і 5,7% для країн з низьким рівнем доходу і країн, що розвиваються.
«Глобальне співробітництво по виробництву і широкому поширенню ліків і вакцин у всіх країнах за невисокою ціною має вирішальне значення», — заявили офіційні особи МВФ повідомленні, яке супроводжує звіт.
Як наголошується в документі, вакцинація — це глобальне суспільне благо, яке рятує життя і в кінцевому підсумку заощадить гроші платників податків у всіх країнах. «Чим раніше закінчиться глобальна пандемія, тим швидше економіка повернеться до нормального життя, і людям потрібно менше державної підтримки», — зазначили в МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас