У Мінцифри працюватимуть над стратегією розвитку сфери віртуальних активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінцифри працюватимуть над стратегією розвитку сфери віртуальних активів

Фінтех і Картки
247
Міністерство цифрової трансформації України створює робочу групу, яка розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
«Для цього Міністерство створює робочу групу, яка розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів. До неї залучаємо широке коло з підприємців української криптоіндустрії та представників влади. Методологічно проєкт модеруватиме експерт зі стратегічного планування Валерій Пекар. Робоча група створюється з метою отримання системної та узгодженої відповіді щодо розвитку ринку віртуальних активів з урахуванням низки факторів та різноманітності позицій професійних учасників цієї індустрії», — ідеться в повідомленні.
Як зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, сталий розвиток ринку віртуальних активів можливий тільки за наявності чіткої стратегії.
«Довгостроковий розвиток бізнесу неможливий без співпраці з державою. Створення робочої групи за участю професійних учасників індустрії та представників Мінцифри є конструктивною взаємодією держави та ринку. Переконаний, що такий формат співпраці дозволить дослідити ефективні сценарії розвитку сфери віртуальних активів та посилити конкурентні переваги вітчизняного ринку віртуальних активів на міжнародній арені», — додав Борняков.
Дослідження ринку віртуальних активів проводитиметься за новітньою методологією форсайту (foresight). Її особливістю є спрямованість на інтереси членів екосистеми віртуальних активів в Україні та проактивний підхід конструювання майбутнього. У ході дослідження визначать основні тренди, які формують майбутнє ринку віртуальних активів, та характер їхнього впливу.
Результатом форсайту стане спільна стратегія розвитку ринку віртуальних активів в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас