Кабмін затвердив постанову про доступну іпотеку під 7% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив постанову про доступну іпотеку під 7% річних

Кредит&Депозит
3362
На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Кабінет Міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів. З минулої осені низка банків почала надавати іпотеку під 10%, але Президент поставив завдання знизити відсоткову ставку до 7%.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.
«Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян», – зауважив Володимир Зеленський.
Постанова «Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення вартості іпотечних кредитів» передбачає, що Фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.
Хто зможе скористатись компенсацією:
  • громадяни України, які прагнуть купити квартиру;
  • ті, хто хоче побудувати будинок самостійно.
Не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.
Програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Довідка Finance.ua:

  • За три останні роки суттєво пом’якшились стандарти іпотечного кредитування.
  • За словами першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової, все більша кількість фінансових установ починає цікавитися видачею кредитів на купівлю житла. З огляду на такий настрій банків, у Національному банку вважають, що цього року кількість наданих іпотечних кредитів виросте у порівнянні з минулим роком на 50%, якщо для цього будуть сприятливі умови.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас