Скільки часу потрібно багатим та бідним, аби відшкодувати збитки від Covid-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки часу потрібно багатим та бідним, аби відшкодувати збитки від Covid-19

Світ
633
За оцінками глобальної благодійної організації Oxfam, 1000 найбагатших людей планети відшкодують свої збитки, спричинені пандемією коронавірусу, протягом дев’яти місяців, але для відновлення статків найбідніших людей може знадобитися більше десяти років, пише CNBC з посиланням на сайт Давоського форуму, де опубліковано дослідження.
У звіті під назвою «Вірус нерівності» Oxfam зазначила, що «сукупне багатство 10 найбагатших людей світу з початку пандемії збільшилося на пів трильйона доларів – цього більш ніж достатньо, щоб заплатити за вакцину від Covid-19 для всіх людей світу і переконатися, що пандемія нікого не доведе до злиднів».
У той же час пандемія «призвела до найсерйознішої кризи у сфері зайнятості за більш ніж 90 років, оскільки сотні мільйонів людей зараз частково або зовсім без роботи», – йдеться в звіті.
Oxfam зазначає, що найбільше від пандемії постраждали бідні прошарки суспільства, жінки і етнічні меншини.
«Бідні, жінки і маргінальні расові та етнічні групи несуть основний тягар цієї кризи. Вони з більшою ймовірністю зіткнуться з бідністю, з більшою ймовірністю будуть голодувати і не отримають належної медичної допомоги», – заявила Габріела Бучер, виконавчий директор Oxfam International.
«Статки мільярдерів, однак, відновилися в міру відновлення фондових ринків, незважаючи на триваючий спад в економіці. Їх сукупні статки в грудні 2020 року склали $11,95 трлн, що еквівалентно всім витратам урядів країн Великої двадцятки на відновлення після COVID-19».
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас