У світі зростають продажі діамантів - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі зростають продажі діамантів - Bloomberg

Світ
430
У світі спостерігається стрімке відновлення продажів діамантів після кількох років стагнації. Про це інформує Bloomberg.
Зокрема, гірничодобувна компанія De Beers планує підписати контракт на 600 мільйонів доларів щодо поставки сирої алмазної сировини. За інформацією джерел агентства, угода може стати найбільшим аукціоном алмазної сировини за останні три роки. Зазначається, що попит не впав навіть попри те, що De Beers підвищив ціни на 5%.
Наприкінці минулого року спостерігалося відновлення попиту на двох ключових ринках – у США та Китаї.
Очікується збереження тенденції щодо рівного попиту на алмазну сировину і в першому кварталі цього року. Відтак, учасники ринку намагатимуться поповнити запаси, які спустошилися через новорічно-різдвяні свята у Європі та майбутній Новий рік у Китаї.
Як зазначають Bloomberg, допомогла галузі пандемія. До 2020 року люди витрачали кошти на подорожі, ресторани, покупки. Проте карантинні обмеження вимушено змінили уподобання споживачів і вони стали більше витрачатися на діаманти.
Водночас, у Bloomberg зауважують, що поки немає впевненості, що нинішній бум у цій галузі буде стійким, адже деякі учасники ринку побоюються обвалу у 2021 році.
Зазначається, що річний попит на коштовні прикраси упродовж п’яти років тримався на майже одному рівні – 80 мільярдів доларів. В агентстві додають, що на тлі вакцинації у світі інші дорогі покупки знову поступово стають доступними, а відтак – є ризик повернення до колишньої стагнації на ринку.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас