Інженери розробили прозору сонячну панель для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери розробили прозору сонячну панель для смартфонів

Технології&Авто
592
Корейські вчені з інчхонського національного університету зробили перший, за їхніми словами, повністю прозорий сонячний елемент. За словами інженерів, його можна застосувати в конструкції смартфонів для отримання додаткової енергії.
У новому дослідженні професор Джундонг Кім описує новаторський метод, що стосується шару гетеропереходу сонячної комірки. Згідно з дослідженням, завдяки комбінації напівпровідників з оксиду нікелю і діоксиду титану був створений ефективний і повністю прозорий сонячний елемент, повідомляє ScienceDirect.
Діоксид титану (TiO2), який є ефективним напівпровідником, наразі використовується в технології сонячних батарей. Він ефективний, нетоксичний і екологічно чистий, а також в достатку є на Землі. Оксид нікелю (NiO), з іншого боку, також є напівпровідником з високими характеристиками оптичної прозорості. Поєднання цих двох елементів дозволяє створювати прозорі сонячні панелі, які при цьому екологічні і прості у використанні.
Інженери розробили прозору сонячну панель для смартфонів
На сонячну енергію незмінно покладаються найбільші надії в питанні переходу на відновлювані джерела енергії. Тому багато вчених працюють у цій галузі. За останні роки сонячна енергія стала більш доступною і екологічно чистою, зростає і коефіцієнт перетворення ультрафіолетового випромінювання на електрику.
Однак сучасні сонячні елементи обмежені можливістю їх повсякденного використання через непрозорість. Сонячні панелі можна побачити тільки на дахах, у віддалених районах і в місцях, прихованих від очей громадськості. Джундонг Кім покладає великі надії на своє дослідження – за словами вченого, унікальні властивості прозорих фотоелектричних елементів відкривають для них широкий спектр застосувань.
Повністю прозорі панелі в майбутньому вдасться використовувати у вікнах будинків і навіть в мобільних телефонах. Втім, про комерціалізацію говорити зарано, оскільки ефективність перетворення енергії досліджуваних панелей склала 2,1%.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас