ПриватБанк виграв справу у структур Коломойського про повернення 247 АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк виграв справу у структур Коломойського про повернення 247 АЗС

Фондовий ринок
3994
Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу державного ПриватБанку, скасувавши постанову Господарського суду Києва від 10 березня 2020 року і постанову Північного апеляційного господарського суду від 23 червня 2020 року, якими було задоволено клопотання 38 компаній, пов’язаних з групою «Приват».
Зокрема, колишніми рішеннями ПриватБанку було заборонено робити будь-які дії щодо повернення 247 автозаправних станцій, переданих банком в лізинг, пише Finbalance.
Як випливає з судових матеріалів, в 2016 році 15 компаній, пов’язаних з екс-власниками ПриватБанку, уклали з банком договори фінансового лізингу, за якими отримали від цієї фінустанови 247 АЗС.
Зазначено, що в подальшому ці компанії передали зазначені АЗС в оренду для 38 компаній-операторів (які є позивачами в згаданій справі).
«Заборгованість підприємств-лізингоодержувачів перед ПриватБанком перевищує 2 млрд грн, а банк вживає заходів щодо розірвання відповідних договорів фінансового лізингу і повернення об’єктів лізингу, які перебувають в оренді у компаній-заявників», — йдеться в повідомленні.
Раніше Північний апеляційний господарський суд 23 червня відмовився задовольнити апеляцію ПриватБанку і залишив без змін рішення суду попередньої інстанції у справі про розірвання договорів лізингу 247 АЗС, переданих пов’язаним з «приватівцями» компаніям.
Як відомо, роздрібна мережа так званої групи «Приват» складається з близько 1500 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережа в Україні. У деяких регіонах вони займають понад 40% від загальної кількості АЗС.
При цьому формально управління мережею АЗС «Привату» здійснюють понад 50 юридичних осіб, які змінюються з інтервалом в рік.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас