День фінансів: рішення щодо облікової ставки, 7 трансформацій ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: рішення щодо облікової ставки, 7 трансформацій ПриватБанку

742
Четвер, 21 січня. Ставка на мінімумі, і прожитковий мінімум 4100 гривень.
Облікова ставка залишається на мінімумі. Правління Національного банку сьогодні ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. У Нацбанку зазначили, що зберігають облікову ставку незмінною незважаючи на баланс ризиків, в основному тимчасовий характер проінфляційних факторів, а також слабку інвестиційну активність і пригнічені настрої бізнесу на тлі посилення карантину.
До речі, в новому відео на YouTube-каналі Finance.ua Олексій Козирєв розповідає про ситуацію з ціною на газ, бажання чиновників змінити формат співпраці з МВФ і індекс долара.
Сім трансформацій ПриватБанку за час Крумханзла. Вже 23 січня закінчується термін дії контракту з головою правління ПриватБанку Петром Крумханзлом, який очолював банк протягом трьох років. Ми вирішили підготувати цифри, які допоможуть зрозуміти, що вдалося зробити за ці три роки нинішньому голові правління ПриватБанку. Також деякі ЗМІ виходячи зі своїх джерел вирішили опублікувати список кандидатур на вакантну позицію.
Стабільні тарифи? Органи місцевої влади і уряд погодили, що тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними. Крім того, в уряді вирішили, що теплокомуненерго зможуть укладати річні договори з НАК «Нафтогаз» за вигідною ціною.
Прожитковий мінімум «оцінили». У Мінсоцполітики оцінюють прожитковий мінімум для працездатних осіб в 4100 грн/міс. замість нинішніх 2270 грн/міс. А середній показник цієї величини має становити 4546 грн в порівнянні з нинішніми 2189 грн. Крім того, прожитковий мінімум соціальних і демографічних груп, за розрахунками міністерства, повинен бути вищим.
Нові штрафи для роботодавців. В Україні з 1 січня 2021 року зріс розмір мінімальної заробітної плати, відповідно зросли і штрафи за порушення законодавства про працю. Наприклад, за неоформленого співробітника доведеться заплатити 60 тис. грн, а за повторне таке порушення — вже 180 тис.
Комітет схвалив «короткостволи». Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради схвалив законопроект «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї». На кожну одиницю зброї потрібен буде технічний паспорт із зазначенням відомостей про власника і серійний номер зброї. Але отримати зброю зможуть не всі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас