Валютні депозити замінять форвардами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні депозити замінять форвардами

Кредит&Депозит
12870
Тепер фізособи зможуть укладати форвардні контракти, за якими розрахунки відбуваються не миттєво, а в майбутньому часі. Така можливість передбачена черговою валютною лібералізацією від Нацбанку і прописана в постанові регулятора №3 від 15 січня 2021 року.
Багато українців зберігають заощадження в доларах, проте класти їх на валютний депозит не дуже вигідно в порівнянні з гривневим депозитом, де процентна ставка відчутно вища.
Тепер же громадяни зможуть отримати додаткову прибутковість наступним чином.
У банку укладається відразу два контракти: на відкриття депозиту і форвардний, завдяки чому з’являється можливість направити кошти на гривневий депозит, а в кінці його терміну отримати назад свої долари за зафіксованим на момент укладення форвардного контракту курсом.
“Аналогічний контракт можна укласти і для участі в інвестиціях в ОВДП, які набирають популярність останнім часом через високу прибутковість”,-зауважив нам Сергій Родлер.
Нагадаємо, Нацбанк планує скасувати податок на доходи з депозитів. Про це сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.
“Ми в цьому році виходили з ініціативою на уряд, щоб скасувати податок на доходи з депозитів. За всю історію незалежності України такого податку не було. Він був введений в 2014 році, коли ситуація з надходженнями була просто жахливою. Сьогодні цього вже немає, є досить стійка дохідна база, і ми вважаємо, що можна скасувати цей податок”, – заявив Шевченко.
З 2016 року і до цього дня ставка податку на відсотки по депозиту становить 18%, також оплачується військовий збір в розмірі 1,5%. Тобто сумарно вкладник платить в бюджет 19,5% доходу за депозитом.

Довідка Finance.ua:

  • Банківські транзакції українців будуть моніторити за оновленими правилами і протоколам вже з 1 липня цього року.
  • Депозитні ставки для населення за рік впали в 1,5 рази. У грудні 2020 року середні процентні ставки банків по нових депозитах в гривні для населення склали 8,0% річних. Це на 4,7 п. п. нижче, ніж в грудні 2019 роки (12,6%).
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банком, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Гроші ніколи не завадять. А вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас