Samsung запропонувала перевести автомобільні ключі в цифрову форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung запропонувала перевести автомобільні ключі в цифрову форму

Технології&Авто
531
Охоронними комплексами вже давно управляють зі смартфона за допомогою додатків, Tesla теж дозволяє власникам електромобілів обходитися без традиційних ключів. Samsung в рамках нової ініціативи обіцяє поширити подібні функціональні можливості на багато популярних марок автомобілів. Audi, Ford, BMW і Genesis вже готові впровадити використання цифрових ключів до серпня цього року.
Як зазначає видання The Verge, корейська компанія Samsung є учасником багатьох галузевих консорціумів, це дозволяє їй поширити практику використання цифрових ключів на власників Android-смартфонів інших марок, а також на продукцію Apple. Стандарт буде використовувати інтерфейси NFC і UWB, в останньому випадку за допомогою смартфона можна буде знаходити свою машину на завантаженій парковці, на дисплеї в режимі доповненої реальності демонструватимуться підказки для руху до потрібного місця.
Підтримку UWB в цьому варіанті повинні забезпечувати і бортові системи автомобілів. З боку смартфонів даний інтерфейс підтримують всі члени родин Apple iPhone 11 і iPhone 12, у самій компанії Samsung з підтримкою UWB справи йдуть не так добре. У новому сімействі Galaxy S21 функція доступна тільки моделям Plus і Ultra, одночасно UWB підтримує Galaxy Z Fold 2 зі складним гнучким дисплеєм, а також Galaxy Note 20 Ultra.
Apple самостійно працює в напрямку створення цифрових ключів, від початку спираючись на можливості інтерфейсу NFC. В автомобілях BMW п’ятої серії 2021 модельного року підтримка технології буде передбачена, але електромобіль BMW iX забезпечить підтримку версії цифрових ключів для смартфонів з інтерфейсом UWB. Сама Samsung до кінця року представить модифікацію міток для пошуку речей з підтримкою UWB, які дозволять визначати місце розташування загублених предметів з вищою точністю, ніж версія з інтерфейсом Bluetooth.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас