Alibaba разом з китайським автоконцерном SAIC буде випускати електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba разом з китайським автоконцерном SAIC буде випускати електромобілі

Технології&Авто
310
Китайський ринок електромобілів вабить найрізноманітніші компанії, гравці IT-сектора починають створювати альянси з місцевими автовиробниками, щоб більш ефективно використовувати існуючу інфраструктуру.
Alibaba вже є інвестором Xpeng Motors, а тепер ще й стала партнером найбільшого державного автоконцерну SAIC з випуску електромобілів нової марки IM.
Спільне підприємство за участю SAIC, Alibaba та державного інвестиційного фонду Shanghai Zhangjiang Hi-Tech Park Development було створено 25 грудня. Автовиробник отримав в ньому 54% капіталу, два інші учасники — по 18%. Треба сказати, що у SAIC і Alibaba вже був досвід співпраці при створенні автомобілів, починаючи з 2014 року, але вперше вони об’єднують зусилля для виробництва електромобілів.
Первістком марки im стане седан на електротязі, що комплектується тяговими батареями виробництва CATL і процесорами NVIDIA у складі систем активної допомоги водієві. На першому етапі обіцяно функції типу автоматичного паркування, а внесок Alibaba буде виражений в інтеграції в мультимедійну систему електромобіля функцій роботи з соціальними мережами.
Прийом попередніх замовлень на електричний седан ррозпочнеться в квітні, а в 2022 році асортимент моделей IM поповниться кросовером.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас