Qualcomm купила компанію ексрозробників процесорів Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm купила компанію ексрозробників процесорів Apple

Фондовий ринок
565
Компанія Qualcomm повідомила про придбання стартапу Nuvia, що займається розробкою мікросхем. Примітна в оголошенні не тільки сума угоди в $1,4 мільярда: до складу керівництва компанії входять три колишніх співробітника Apple, які працювали свого часу над створенням мобільних платформ для iPhone.
Компанія Nuvia, що спеціалізується на розробці серверних ARM-процесорів, була заснована на початку 2019 року. Одним з її засновників став Джерард Вільямс III, який протягом декількох років обіймав посаду виконавчого директора підрозділу Apple Silicon і був одним з провідних розробників фірмових чіпів. Раніше він працював в ARM над ядрами Cortex-A8 і Cortex-A15. Співзасновниками стартапу стали Ману Гулаті і Джон Бруно — колишні співробітники Apple.
У своєму оголошенні про угоду Qualcomm заявила, що Nuvia має величезний досвід в галузі високопродуктивних процесорів, який буде використаний в майбутніх новинках чімпейкера.
“Очікується, що процесори Nuvia будуть інтегровані в широкий портфель продуктів Qualcomm Technologies, включаючи флагманські смартфони і ноутбуки наступного покоління, а також вдосконалені системи допомоги водієві”, – пояснив чіпмейкер.
Деталі майбутньої співпраці представників Nuvia з американською компанією не повідомляються. Аналітики не виключають, що ядра ARM Cortex у складі деяких мобільних платформ Qualcomm з часом будуть замінені на власні рішення, а майбутні ноутбуки під управлінням ARM-версії Windows отримають значний приріст продуктивності за аналогією з новими Mac на базі процесора Apple M1.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас