У 2021 році Фонд держмайна очікує на приватизацію понад 500 об’єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році Фонд держмайна очікує на приватизацію понад 500 об’єктів

Казна та Політика
316
Календар приватизації Фонду держмайна на 2021 рік зазначає понад 500 об’єктів, з яких 53 — перспективні об’єкти великої та середньої приватизації.
Про це голова Фонду Дмитро Сенниченко розповів під час дискусії Міжнародної ради палат і бізнес-асоціацій.
У попередній версії зазначалось лише 53 об’єкти великої та середньої приватизації, проте усього план Фонду складається з понад 500 об’єктів.
Сенниченко розповів, що першим об’єктом великої приватизації з моменту продажу «Криворіжсталі» у 2005 році може стати «ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». У Фонді очікують, що аукціон може відбутись вже наприкінці першого кварталу — початку другого.
Також у планах великої приватизації на 2021 рік — 6 обленерго та ПАТ «Одеський припортовий завод».
У березні повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об’єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.
Проте у грудні Кабмін підтримав проєкт закону про повернення аукціонів на продаж об’єктів великої приватизації, що були призупинені через пандемію.
Сенниченко очікує, що впродовж наступного місяця відбудеться голосування щодо закону у Верховній Раді і Фонд зможе розпочати процеси приватизації великих об’єктів.
На запитання щодо того, наскільки він впевнений у підтримці дозволу аукціонів депутатами, Сенниченко зазначив, що більшість депутатів розуміє, що «приватизація є джерелом для нових інвестицій, додаткових робочих місць та бази оподаткування».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас