Майже 2 мільярди доларів на "доступне житло": Amazon інвестує в міста, де розташовано хаби техногіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 2 мільярди доларів на "доступне житло": Amazon інвестує в міста, де розташовано хаби техногіганта

Фондовий ринок
601
Корпорація Amazon планує інвестувати протягом п’яти років 185 мільйонів доларів у будівництво доступного житла в трьох локаціях, де розташовано хаби техногіганта.
Так, планується збудувати 20 тисяч квартир у районі затоки П’юджет-Саунд (Сіетл, Такома, Белв’ю), Арлінґтоні, штат Вірджинія та у Нешвіллі, штат Теннессі.
У такий спосіб корпорація спробує врівноважити вплив своєї діяльності на міста – як і багато інших великих IT-корпорацій, Amazon сприяє збільшенню кількості високооплачуваних програмістів, що призводить до зростання вартості оренди житла, підвищення цін та більшого соціального розриву, а також до збільшення кількості бездомних. Наприклад, за останні двадцять років в Арлінґтоні медіана вартості житла зросла на 20%, у той час як медіанний рівень доходу – лише на 7%.
При цьому до вищеназваних міст у найближчі роки мають прибути приблизно п’ять тисяч нових співробітників Amazon, що ще більше посилюватиме нерівність.
Житло призначатиметься для сімей із доходом, який становить від 30% до 80% медіанного доходу жителів того чи іншого регіону. Так, для Сіетлу, Такоми і Белв’ю це – менш як 95,2 тисячі доларів річного доходу на сім’ю з чотирьох осіб. Більша частина коштів надаватиметься у вигляді дешевих позик, решта – як ґранти.
«Два мільярди на п’ять років у трьох різних локаціях у вигляді як ґрантів, так і дешевших позик – це мізер у порівнянні з тим, що треба для врівноваження місцевих ринків», – зазначив експерт із житлової політики.
Він також звертає увагу на те, що «доступне» житло від Amazon розраховане на людей із достатком, який вираховується від медіанного доходу – показник якого, у свою чергу, зростає за рахунок високих зарплат тих же співробітників Amazon. Таким чином, корпорація «просто непрямо субсидує власних працівників через дешевші кредити».
Торік Amazon збудував у Сіетлі притулок для бездомних сімей, і цей крок також зазнав критики. Найдорожчий у світі бренд, чия капіталізація перевищує трильйон доларів, сплачує у бюджет Сіетла порівняно невеликі податки. Крім того, жителі притулку залежатимуть від інфраструктури, яку фінансує місто.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас