Skoda анонсувала новий бюджетний кросовер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Skoda анонсувала новий бюджетний кросовер

Технології&Авто
2008
Компанія Skoda анонсувала новий бюджетний кросовер Kushaq.
Про це повідомляє пресслужба виробника.
Назва нового кросоверу – це відсилання до слова kushak з санскриту, яке перекладається як “король” або “імператор”. Відповідно до сучасного неймінгу чеського бренду, останню літеру K замінили на Q, щоб підкреслити, що новинка належить до сімейства кросоверів марки, представлених на місцевому ринку також моделями Kodiaq та Karoq.
Зазначимо, що дебют цієї моделі повинен відбутися в березні 2021 року. Skoda Kushaq буде розрахований на ринок Індії, де його продаж повинен стартувати влітку.
Kushaq – це перший автомобіль бренду, що з’явився у результаті ініціативи India 2.0. У межах цієї стратегії компанії Skoda відвели важливу роль – виступати основним представником концерну Volkswagen Group на вимогливому ринку Індії. За попередніми даними, новий Skoda Kushaq 2022 модельного року отримає 110-сильний двигун і більш потужний агрегат на 150 к.с. Концепт з таким мотором розганявся до 100 км / год швидше 9 секунд.
Автомобіль виявиться чимось середнім між субкомпактним європейським Kamiq і концептом Skoda Vision IN, представленим рік тому на автосалоні в Нью-Делі. Модель базується на платформі MQB-A0.
У найближчі 18 місяців за Kushaq підуть ще три моделі, які будуть використовувати аналогічну платформу. Очікується, що йдеться про серійну версію кросовера-двійника Volkswagen Taigun, а також адаптовані для індійського ринку версії американського седана Volkswagen Virtus та хетчбека Fabia нового покоління. Основні конкуренти Skoda Kushaq – корейські Kia Seltos і Hyundai Creta.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас