Ціна на електроенергію для населення зросла з 1 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на електроенергію для населення зросла з 1 січня

Енергетика
7668
Уряд з 1 січня затвердив фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за кВт-годину.
Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету Міністрів.
Цей тариф буде діяти до 31 березня 2021 року і не передбачатиме “пільгових “100 кВт-год., які діяли до 1 січня. Документ прийнятий “з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення”.
“Термін дії чинного механізму ПСО закінчується 1 січня 2021 року, і, в разі неприйняття запропонованих змін, ціна на електроенергію для побутових споживачів повинна формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж в 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,30 грн за кВт-годину)”, – пояснили в Міністерстві.
Залишено без змін коефіцієнти дво- і трьохзонного обліку електричної енергії (тобто, якщо встановлені дво- або трьохзонні лічильники).
“Тому в разі встановлення, наприклад, двозонного обліку електричної енергії, її ціна в нічний час буде на 50% меншою”, – додали в міністерстві.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% в січні. Відзначається, що ціни на природний газ для побутових клієнтів в січні 2021 року встановлено на рівні 7,22 гривень за куб з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки) .
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас