Нацбанк планує скасувати податок на доходи з депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує скасувати податок на доходи з депозитів

Кредит&Депозит
9161
Національний банк виступає за скасування податку на доходи з депозитів. Про це в інтерв’ю Українській правді сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.
“Ми в цьому році виходили з ініціативою на уряд, щоб скасувати податок на доходи з депозитів. За всю історію незалежності України такого податку не було. Він був введений в 2014 році, коли ситуація з надходженнями була просто жахливою. Сьогодні цього вже немає, є досить стійка дохідна база, і ми вважаємо, що можна скасувати цей податок”, – заявив Шевченко.
Він нагадав, що податок на доходи з депозитів має дві складові – це 18% ПДФО і 1,5% військового збору; про скасування військового збору мова не йде – “поки йде війна, його треба залишати”.
“А от прибрати 18% ПДФО, з огляду на те, що депозитні ставки і так низькі, ми пропонували Міністерству фінансів і уряду в законі про бюджет. Це не було враховано. Наступного року ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку”, – акцентував голова НБУ.
Податок на відсотки за депозитами діє в Україні з 2014 року: тоді був встановлений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) на «отримання пасивних доходів» у розмірі 15%. У 2015 році ставка ПДФО на відсотки за депозитом зросла з 15% до 20%. Також введено новий вид податку – військовий збір в 1,5%.
З 2016 року і до сьогодні ставка податку на відсотки за депозитом становить 18%, також оплачується військовий збір в розмірі 1,5%. Тобто сумарно вкладник платить в бюджет 19,5% доходу за депозитом.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоду можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас