Відомий український автовиробник може стати банкрутом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий український автовиробник може стати банкрутом

Фондовий ринок
2637
Український виробник автобусів “Богдан Моторс” може стати банкрутом.
Про це йдеться на офіційному сайті компанії.
У повідомленні зазначається, що цього року був фактично закритий завод у Черкасах, який виготовляв автомобільну техніку для Міністерства оборони України. Зараз у цехах цього підприємства порожньо, а висококваліфіковані працівники підпали під скорочення.
Як результат, доходи компанії впали у рази. Це наочно видно з обсягів сплачених “Богдан Моторс“ податків та інших відрахувань у бюджети всіх рівнів. Наприклад у 2019 році загальна сума сплачених податків та зборів становила понад 384 млн грн. А за 11 місяців цього року цей показник ледве перевищив 120 млн грн.
Зазначається, що на завершення фінансового року один з кредиторів “Богдан Моторс“ подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство компанії.
Раніше детективи НАБУ і САП проводили обшуки у приміщеннях ПАТ “Автомобільна Компанія “Богдан Моторс”, а також в спортивному клубі “5 елемент”. У НАБУ заявили, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр., на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас