Apple видали патент, який підтверджує, що компанія розробляє власну пошукову систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple видали патент, який підтверджує, що компанія розробляє власну пошукову систему

Технології&Авто
352
Наприкінці жовтня з’явилася інформація, що Apple активізує зусилля зі створення власної пошукової системи, оскільки антимонопольні органи США можуть заборонити використання пошукової машини Google як засобу пошуку за замовчанням на пристроях з iOS.
Як відомо, компанія Google, яка контролює приблизно 90% глобального пошуку в Інтернеті, щорічно платить Apple за вказаний привілей 8-12 млрд доларів.
22 грудня управління з патентів і товарних знаків США видало Apple патент №10 872 088, який підтверджує, що Apple розробляє власний спосіб пошуку.
Apple видали патент, який підтверджує, що компанія розробляє власну пошукову систему
У патенті описано метод оцінки результатів пошуку, заснований на обліку ваги домену. Як відомо, пошук зазвичай дає дуже велику видачу, що налічує тисячі елементів (наприклад, веб-сторінок). Щоб зробити результати пошуку більш корисними для користувачів, пропонується сортувати або ранжувати результати на основі рейтингу або оцінки, яка змушує список відображати елементи в певному порядку. За задумом авторів патенту, вага елемента, що використовується для сортування елементів у результатах пошуку, може грунтуватися на оцінці впливу домену, який надав цей елемент.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас