День фінансів: туризм у гривнях, 5 етапів вакцинації, «простягнута рука» Укрпошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: туризм у гривнях, 5 етапів вакцинації, «простягнута рука» Укрпошти

457
Четвер, 24 грудня. Незважаючи на закінчення робочого тижня, день виявився сповненим важливих новин:
Відповідальність за декларації. Президент підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації. Закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням Конституційного Суду України.
Нові правила фінмону і ставки за іпотекою. Вже найближчим часом процентна ставка за іпотечними кредитами в Україні може знизитися. Цьому посприяють зміни в правилах моніторингу матеріального стану позичальника, які на найближчий час анонсував голова Нацбанку Кирило Шевченко.
П’ять етапів вакцинації. В Україні кампанія з вакцинації населення від COVID-19 в 2021-2022 роках буде проходити в 5 етапів.

Також будуть створені мобільні бригади з імунізації, яку мають намір провести на базі наявних кабінетів і пунктів щеплень.
Туризм за “внутрішнім курсом”. Найбільші туроператори України виконують рекомендації Антимонопольного комітету і переводять ціни на свої послуги в гривню замість валютних розрахунків за “внутрішнім курсом”. Не буде жодного “власного курсу валют”, всі ціни будуть вказані в гривні. Ось десятка найбільших туроператорів України, які вже перевели свої ціни.
Гуляти так гуляти? Ресторанам дозволили працювати всю новорічну ніч. Уряд вніс зміни до постанови про карантин, дозволивши ресторанам і кафе працювати в ніч на 1 січня до 7 ранку. Зазначимо, згідно з попередньою постановою, з 19 грудня робота ресторанів, кафе, барів та інших закладів забороняється після 23:00 і до 07:00. При цьому дозволялася діяльність закладів у новорічну ніч до 01:00.
За тепло заплатимо більше. Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні у четвер переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік 23 ТЕЦ і когенераційних установок.
Укрпошта “простягає руку, щоб не простягнути ноги”. Керівництво “Укрпошти” внесло пропозицію Пенсійному фонду та Міністерству соціальної політики продовжити дію поточного договору на доставку пенсій за тими ж тарифами ще на два місяці – січень і лютий 2021-го. Таким чином, пенсіонери зможуть отримати виплати, а всі сторони матимуть два місяці на вироблення системного рішення. За словами голови держоператора, “це саме той варіант, за якого “Укрпошта” може простягнути руку, щоб потім не простягнути ноги”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас