В Україні автомобільні шахраї вигадали нову схему обману — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні автомобільні шахраї вигадали нову схему обману

Кримінал
3396
Нещодавно автолюбителі зіткнулися з новим видом автомобільного шахрайства.
Про це повідомляє сайт “Сьогодні”.
Зазначається, що вони змушують жертв переказувати гроші зловмисникам, залишаючи у зачиненій машині записку з номером телефону.
Все має такий вигляд: водій залишає у дворі свій автомобіль, зачиняє його, а на ранок знаходить у салоні записку з номером телефону. Водночас машина залишається закритою, а всередині нічого не зникло. Якщо зателефонувати за таким номером, то невідомий на тому кінці дроту розповість, що в машині залишили “закладку“ — тобто предмет, який може пошкодити авто.
Після цього шахраї вимагають заплатити гроші і загрожують, якщо цього не зробити, то предмет пошкодить машину на куди більшу суму. А якщо викуп переведуть, то вони розкажуть, як прибрати закладку.
Цікаво, що сам зловмисник не порушує закон, адже він нічого не вкрав. Він просто залишив записку з проханням перерахувати гроші за виправлення неполадки. Однак вірити таким загрозам не варто. Фахівці впевнені, що шахраї просто не встигнуть нічого пошкодити — у них є всього кілька секунд, щоб залишити записку і сховатися непоміченими.
Для впевненості можна відвезти автомобіль на СТО, щоб там його перевірили. Тому загрозу найкраще ігнорувати.
А захистити автомобіль може спеціальна охоронна система. У ній, крім звичного ключа, використовується електронний пристрій, схожий на брелок. Він розпізнає — підійшов до машини господар чи стороння людина. Система утримує центральний замок зачиненим до моменту появи власника, відкрити авто іншими способами неможливо. До такої системи можна підключити і смартфон. Тоді, якщо хтось усе-таки відчинить автомобіль, на телефон прийде повідомлення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас