Першій компанії зі США дозволили заробляти на безпілотній доставці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першій компанії зі США дозволили заробляти на безпілотній доставці

Технології&Авто
393
Американський стартап Nuro отримав комерційну ліцензію на використання автопілотованих автомобілів у Каліфорнії. Компанія стала першою, яка має відповідний дозвіл Департаменту штату із транспортних засобів.
Як пише видання TechCrunch, на початку 2021 року Nuro планує розпочати комерційну діяльність із доставки товарів.
«Це дасть змогу Nuro оперувати комерційними послугами, а це означає, що компанія зможе стягувати плату за доставку в округах Сан-Матео та Санта-Клара», — зазначає видання.
Завдяки отриманому дозволу Nuro зможе використовувати парк своїх авто в округах Санта-Клара та Сан-Матео, зокрема, у містах Атертон, Іст-Пало-Альто, Лос-Альтос-Хіллс, Лос-Альтос, Менло-Парк, Маунтін-В’ю, Пало-Альто, Саннівейл і Вудсайд. Варто зазначити, що автомобілі мають максимальну швидкість 25 миль на годину й дозволені для експлуатації тільки за хороших погодних умов на вулицях зі швидкістю не більш як 35 миль на годину.
Видання також зазначає, що компанія планує доставляти товари з допомогою спеціально створених ботів R2, розширивши географію своєї діяльності й почавши співпрацю з новими партнерами.
У Nuro поки не називають міста та партнерів, але штаб-квартира компанії розташована в місті Маунтін-В’ю, і раніше її представники заявляли про те, що вони хочуть працювати недалеко від головного офісу.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас