Фонд держмайна продав Кобиловоцький спиртовий завод на Тернопільщині за 81,7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна продав Кобиловоцький спиртовий завод на Тернопільщині за 81,7 млн грн

Казна та Політика
261
Фонд державного майна України на приватизаційному аукціоні продав Кобиловоцький спиртовий завод у Тернопільській області за 81,7 млн грн.
Про це повідомили в пресслужбі ФДМУ.
“За рахунком це вже 16 успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП “Укрспирт”, майбутні власники яких після підписання договорів купівлі-продажу та проведення розрахунку отримають можливість стати учасниками нового ринку спирту”, — зазначили у Фонді.
Там додали, що в аукціоні брали участь п’ять компаній, які в ході торгів збільшили ціну більш ніж в три рази від стартової — з 25,9 млн грн до 81,7 млн грн.
За об’єкт змагалися п’ять компаній. В ході аукціону Стартова ціна зросла більш ніж в три рази – з 26 мільйонів до 81 мільйона гривень.
“Таким чином, за результатами проведених онлайн-аукціонів з приватизації спиртових активів, яку реалізує Фонд державного майна України в рамках демонополізації спиртової галузі, до бюджету повинні надійти понад 1 млрд грн”, — розповіли у ФДМУ.
Відзначимо, в 2021 році Фонд планує почати так звану велику приватизацію і отримати від неї понад 12 млрд грн. В рамках неї продаватимуть об’єкти вартістю понад 250 мільйонів гривень. Зараз Аукціони за ними не можна проводити з причини обмежень, введених через пандемію. Але 23 грудня Кабмін затвердив проєкт закону, що передбачає розблокування великої приватизації.
“Флагманом великої приватизації зразка 2021-го може стати Об’єднана гірничо-хімічна компанія. Її ми плануємо виставити на аукціон вже в першому кварталі майбутнього року за умови відповідного рішення Кабінету Міністрів”, — повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас