У справі банку Аркада з'явилися ще троє підозрюваних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У справі банку Аркада з'явилися ще троє підозрюваних

Кримінал
1722
Прокуратура Києва оголосила про підозру трьом особам у справі банку Аркада. Їх звинувачують у сприянні привласнення президентом фінустанови грошових фондів фінансування будівництва житлових комплексів Еврика і Патріотика.
Про це повідомляє наглядове відомство у вівторок, 22 грудня.
Досудовим розслідуванням було встановлено, що банком Аркада і “підконтрольною” комерційною структурою було укладено договір на 50 млн гривень, а в забезпечення виконання зобов’язань передано неіснуюче обладнання.
“Таким чином, президент АТ АКБ Аркада, вступивши в змову з власником і керівниками комерційних підприємств, заволодів зазначеними коштами банку, перерахувавши їх на рахунки підконтрольних підприємств із подальшим виведенням через придбання “сміттєвих” цінних паперів”, – йдеться в повідомленні.
Через неповернення кредитних коштів комерційною структурою і відсутністю заставного майна банку Аркада як керуючому фонду будівництва ЖК Патріотика і Еврика було завдано збитків на суму 50 млн гривень.
Трьох осіб підозрюють у співучасті у злочині і присвоєнні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України).
На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас