Міжбанк: налаштовані на зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: налаштовані на зростання

Валюта
1426
Понеділок, як і весь цей короткий тиждень – пройде дуже цікаво на валютному ринку. Ми будемо спостерігати поступове зростання активності на міжбанку. За нашими прогнозами обсяг операцій на торгах 21 грудня буде в межах до $170-240 млн при укладенні до 680 угод.
Дуже важливих факторів, що впливають на курс, сьогодні буде кілька. Ось основні:
1. Завершення періоду бюджетних платежів у клієнтів і наближення кінця року. Сьогодні ті компанії, хто ще повністю не розрахувався з державою по податках – завершуватимуть ці операції. Це призведе до зростання обсягів пропозиції валюти з боку експортерів. Крім цього, через вихідний цієї п’ятниці (католицьке Різдво) – у бізнесу взагалі залишається дуже мало часу на свої операції по завершенні року. Це стимулює всіх клієнтів, як малих, так і великих – активно виходити на ринок, в тому числі і валютний;
2. Завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Чиновникам дуже потрібні гроші для закриття дірок бюджету і на аукціон 22 грудня буде виставлено 9 різних за термінами гривневих пропозицій облігацій і 2 валютні в доларах. Інтерес до них останнім часом дуже зріс, як за рахунок місцевих гравців, так і нерезидентів. Вже починаючи з сьогоднішнього дня іноземці будуть поступово заводити валюту для купівлі цих паперів, що спрацює на користь нацвалюти і збільшить статистику торгів;
3. Психологічний фактор. Зростання котирувань в кінці минулого тижня серйозно налякало потенційних покупців валюти. Вони сподівалися на зміцнення гривні в кінці року, але поки цього не відбувається, а час підпирає. Тому вони вже не будуть вичікувати “дна” по курсу, а закриватимуться за поточними котируваннями. Це дуже на руку спекулянтам і великим продавцям валюти, які хочуть максимально заробити на курсових гойдалках і продовжать це робити і сьогодні. З урахуванням ще й коливань пари євро/долар на зовнішніх ринках – є непоганий варіант заробітку для всіх гравців міжбанку. Це ж дозволяє збільшити свої обороти і обмінним пунктам, де населення, спостерігаючи останній зліт котирувань минулої п’ятниці – активізувало свої покупки готівкового долара і євро.
Нацбанк вийде на торги тільки в разі появи ситуативного надлишку долара на міжбанку за рахунок потенційних продажів валюти іноземцями під завтрашній аукціон з ОВДП. Але якщо надлишку пропозиції не буде – при зростанні котирувань продаж валюти, якої бракує, за високим курсом візьме на себе Укргазбанк. Регулятор при цьому не буде зменшувати свої резерви, а держбанк запрацює.
Курси міжбанку за нашим прогнозом 21 грудня буде в межах: долар – коридор 27,90 – 28,10 гривень, євро – коридор 33,80 – 34,20 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,98 / 28,00
євро – 34,23 / 34,26
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас