Хто встановлює тариф на воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто встановлює тариф на воду

Особисті фінанси
3303
Лише 38% киян знають, що тарифи на водопостачання та водовідведення встановлює не сам водоканал, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
Про це повідомляє пресслужба Київводоканалу.
Як формується тариф:
  • Київводоканал формує розрахунки тарифу на майбутній рік та подає їх на розгляд та затвердження до НКРЕКП щороку, адже ціни на реагенти, паливно-мастильні матеріали та, особливо, електроенергію постійно зростають, а якщо водоканал не буде враховувати ці зміни, то не зможе забезпечити повноцінну роботу підприємства;
  • перед зміною тарифів обов`язково проводяться відкриті обговорення із залученням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, коли від усіх зацікавлених осіб приймаються зауваження та пропозиції, і тільки після цього НКРЕКП ухвалює остаточне рішення.
“Нещодавно ми провели друге відкрите обговорення щодо встановлення тарифів на 2021 рік. Відповідно до наших розрахунків тариф на наступний рік має зрости на 10% і становитиме 25 грн 45 коп. Міська влада підтримала необхідність зміни тарифу Київводоканалу, і протокол засідання було направлено до НКРЕКП для ухвалення остаточного рішення”, – повідомляють у водоканалі.
Що входить у тариф на холодне водопостачання та водовідведення у Києві:
  • заробітна плата у структурі тарифу займає біля 32%;
  • електроенергія – 18%;
  • відрахування на інвестиційну програму – близько 8%. Інвестиційна програма – це вкладення у розвиток підприємства, оновлення технологій, ремонт мереж та модернізацію об’ктів;
  • решта 42% – це витрати на реагенти для очищення і знезараження води, матеріали для здійснення ремонтів обладнання та мереж, сплату податків тощо.
Хто встановлює тариф на воду
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас