Китай пообіцяв за 10 років потроїти виробництво вітрової та сонячної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пообіцяв за 10 років потроїти виробництво вітрової та сонячної енергії

Світ
782
На саміті ООН, присвяченому кліматичним змінам, близько 70 глав держав, а також лідери великих компаній розповіли про свої проекти і плани щодо скорочення викидів парникових газів і обмеження глобального потепління. Мінімум 24 країни оголосили про нові зобов’язання або стратегії по досягненню вуглецевої нейтральності, а деякі пішли ще далі, визначивши терміни досягнення цієї мети: Фінляндія – в 2035 році, Австрія – в 2040, Швеція – в 2045.
Climate Action Summit був приурочений до п’ятої річниці прийняття Паризької угоди про клімат, який ставив собі за мету утримати зростання глобальної середньої температури «набагато нижче» 2 °C і «докласти зусиль» для обмеження зростання температури в межах 1,5 °C.
Пакистан оголосив, що відмовляється від будівництва нових вугільних електростанцій, Індія незабаром подвоїть виробництво енергії з відновлюваних джерел, а Китай пообіцяв підвищити виробництво чистої енергії майже в три рази, йдеться на сайті ООН.
Виступ на саміті глави КНР Сі Цзіньпіна став найважливішою подією, пише Financial Times, оскільки він оголосив, що до 2030 року Китай скоротить емісію вуглекислого газу більш ніж на 65%. Також до цього часу збільшиться потужність вітрових і сонячних станцій з 415 ГВт (на кінець 2019) до 1200 ГВт.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас