День фінансів: "інвестняні", субсидії, податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: "інвестняні", субсидії, податки

577
Четвер, 17 грудня. Менше тиску на платників податків, і більше можливостей для субсидій:
Спрощення призначення субсидій. Кабінет міністрів надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів. Встановлено і порядок повернення надміру (помилково) сплачених громадянам пільг і житлових субсидій в грошовій безготівковій формі.
Зменшення тиску на платників податків. Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №4065, яким передбачається надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування деяких об’єктів оподаткування, зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення.
День фінансів: "інвестняні", субсидії, податки
До речі, платники єдиного податку І групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року і січень-травень 2021 року.
Рада ухвалила закон про “інвестнянь”. Законопроект передбачає закріплення статусу держустанови, до складу якої входять інвестиційні менеджери і яка уповноважується Кабміном на супровід інвесторів в процесі підготовки і здійснення інвестпроектів зі значними інвестиціями. Загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми інвестицій у проект.
Підприємців будуть штрафувати за допуск людей без масок. Верховна Рада прийняла закон про штрафування підприємців за допуск людей без масок у будівлі і транспорт. Штрафи від 3400 грн до 5100 грн передбачені і за обслуговування споживачів без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.
Прийнятний рівень зарплати для українців. Як свідчать результати опитування Research&Branding Group, українці далеко не одностайні в питанні прийнятного для них рівня заробітної плати. Мінімальна сума, зазначена як прийнятна, становить 5 тис. гривень, а максимальна – 100 тис. гривень. Але найчастіше прийнятні зарплати вкладалися в інтервал від 10 тис. до 25 тис. гривень.
А ось український ринок фрілансу в непростому 2020 році продовжив розвиток. Хто з фрілансерів постраждав, а хто виграв в непростому 2020 році – читайте за посиланням.
Щоб уміло розпорядитися своїми коштами перед Новим роком, треба розуміти, чого чекати від курсу національної валюти. Якраз про це в новому відео для Youtube-каналу Finance.ua розповість Олексій Козирєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас